CartDin varukorg är tom!
Beställ nu och få din order skickad inom:

 

Svälja sperma

Att svälja sperma

Att svälja sin partners spermier vid oralsex är en företeelse som är lika älskad av vissa som den är hatad av andra.

De flesta tjejer är av den bestämda uppfattningen att killar älskar när man gör det. Väldigt många (även killar, naturligtvis) har provat att svälja sperma, men vissa tycker att blotta tanken är äcklig och utövar sin rätt att vägra.

En del tycker att det är både gott och mysigt att svälja satsen när älsklingen kommer. Andra är mer tveksamma till smaken, men gör det ändå för sin partners skull. Ytterligare andra som provat gillar det inte alls och gör inte om det.

Men låt oss utreda lite myter och funderingar kring det här med att svälja sperma.

 

 

Varför gillar killar att man sväljer sperma?

Gillar gillar när man sväljer

Detta är förstås en fråga som det är svårt att ge ett enda svar på. Olika killar har olika upplevelser och uppskattar olika detaljer. Men det är sant att de allra flesta killar tycker om när deras partner tar satsen i munnen och sväljer.

 

Många tycker att det är den perfekta avslutningen på oralsex.

Ganska logiskt, när man tänker efter, att uppskatta att en skön avsugning liksom inte avbryts precis när det ska till att bli som skönast. Även om det finns många andra bra sätt att avsluta ett blow-job, så är det alltid ett säkert kort att behålla penisen i munnen tills han kommit och sedan svälja satsen.

 

Man kan hävda att det dessutom är praktiskt.

Oavsett om man haft ”vanligt” sex eller oralsex, så utgör sperman ibland ett smärre problem. Om han sprutar i vaginan eller analen så rinner i alla fall en del ut igen. För att inte tala om ifall han kommer någonstans på kroppen eller i ansiktet på dig, då blir det rejält kladdigt och du behöver tvål, vatten – kanske till och med en dusch.

Det problemet löser sig automatiskt om du istället sväljer sperman när det är dags för honom att få utlösning. Snyggt och prydligt, inget kladd. Mycket praktiskt, speciellt om man fått feeling och bestämt sig för sig att ha sex på en lite mer offentlig plats där tvättmöjligheterna är begränsade.

 

Killar gillar att se dig ta emot när de kommer.

Ja, i många fall är det så enkelt. Han tycker att det är fantastiskt tändande att se hur du gillar att sluka hans kuk, speciellt när han har det som skönast och sprutar sin sats i din mun.

Här kommer vi lite till pudelns kärna, för detta är vad de allra flesta killar är rörande överens om: Det är bara läckert och tändande om partnern verkar gilla det också. Om den om tar emot sperman grinar illa och får kväljningar, eller springer iväg och spottar och fräser i närmsta handfat, då känner han sig dum och kommer förmodligen inte vilja göra om det.

Alltså: precis som i de flesta andra fall vad gäller sex, så är det njutningen i att man BÅDE får ge och ta, som ger den skönaste upplevelsen.

 

 

Jag har hört att det är nyttigt?

Är sperma nyttigt?

Är det nyttigt att svälja sperma? Nja, kring detta tvista de lärde, som man brukar säga.

Det finns undersökningar som påvisar positiva effekter på kvinnor som exponerats för sädesvätska, både på huden, samt vaginalt och oralt. Ämnena i sperman ska kunna motverka depressioner och uppkomsten av bröstcancer, förebygga hjärtattacker och stroke, främja muskel- och skelettuppbyggnad samt ge bättre hy.

Å andra sidan finns det minst lika många undersökningar som slår fast att de näringsämnen som finns i sperma inte påverkar den som exponeras på något vis. Man konstaterar att det finns en del ”må-bra-ämnen” i sperman, så kallade kroppsegna opiater, men att mängden är så liten att de inte har någon effekt.

Innehållsmässigt kommer sädesvätskan från flera ställen inuti mannen:

60% kommer från sädesblåsorna

30% kommer rån prostatan

5% kommer från testiklarna

resterande 5% kommer från en mängd körtlar vid övre delen av urinröret.

Vätskan från sädesblåsorna och prostatan innehåller äggviteämnen, som koagulerar vid kontakt med syre.

Förutom dessa äggviteämnen innehåller sperman könsceller (själva spermierna, alltså), zink, proteiner och fruktos. Olika hormoner återfinns också, t.ex. testosteron, östrogen, follikelstimulerande hormon, prolaktin och prostaglandiner.

Alla dessa beståndsdelar kan vara gynnsamma både för kroppen och knoppen. Men det finns alltså inga vetenskapligt fastslagna bevis på att sperma faktiskt ger positiv effekt på ditt välbefinnande, enbart genom förtäring.

Samtidigt är alla instanser överens om att det inte är skadligt att svälja sperma, förutsatt att mannen som står för satsen inte lider av någon sexuellt överförbar sjukdom. Om du är tveksam i den frågan, så bör kondom användas vid alla typer av sex – även oralt.

 

 

Detta kan man tänka på

Tips att tänka på

Om du vill prova för första gången, berätta det för den lycklige killen i förväg. På det viset kan ni förbereda er tillsammans lite:

 • Välj ett tillfälle då det inte var så lång tid sedan han fick utlösning senast. Då är inte satsen så stor.
 • Ha en handduk el dylikt till hands. OM du märker att det här inte var din favoritdiet, så är det trevligare att ha något att spotta i än att dregla rakt ut – eller att plötsligt lubba iväg till närmsta handfat med handen för munnen.
 • Be honom vara lite uppmärksam precis när han kommer (i den mån han kan koncentrera sig på något mer just då), så att han inte greppar krampaktigt om ditt huvud. Att få styra själv är en bra förutsättning för att få en positiv start på sväljkarriären.

   

Om du hör till den grupp som kanske inte gillar smaken på sperma sådär jättemycket, men som ändå gärna vill ge din partner den sköna upplevelsen, då finns det lite tips:

 • Välj ett tillfälle då det inte var så lång tid sedan han fick utlösning senast. Då är inte satsen så stor.
 • Försök se till att säden inte sprider sig i munnen så mycket. Håll sedan andan medan du sväljer, så känner du inte så mycket av smaken.
 • Det finns knep som sägs kunna påverka smaken på sperman.

  Till att börja med är det positivt att dricka mycket vatten, det gör smaken mindre intensiv.

  Ananas hävdas kunna ge en angenäm smak på satsen – kan vara värt att prova!

  Dessutom finns det preparat som kan göra skillnad, du hittar ett exempel här.

 

Är du sanslöst förtjust i din älsklings sperma och skulle helst smaska på den hela dan? Tänk då på att han kanske inte är lika sugen på att smaka på sina egna kroppsvätskor; han kan alltså vara rätt tveksamt inställd till tungkyssar och hångel direkt efter att du svalt.

Prata med honom, eller försök vara uppmärksam på hans reaktioner. Även om du just har bjudit honom på en underbar upplevelse, så betyder inte det att han måste ställa upp på saker han inte vill.

 

 

Kan man bli gravid av att svälja sperma?

Du blir inte gravid av att svälja sperma

Nej, nej och åter nej.

Även om spermierna skulle överleva den frätande magsyran (vilket de inte gör!), så kan de aldrig ta sig till livmodern för att kunna befrukta ett ägg.

Basta.

 

 

Beställ nu och få din order skickad inom:
Produkter

Handla

Information