CartDin varukorg är tom!
Beställ nu och få din order skickad inom:

 

Onani för tjejer – våra tips för bättre klitter

 

Onani för tjejer

Alla vet att killar runkar. Jämt. Men tjejer då? Jamen det är väl klart – men då kallas det inte för att runka. Tjejer onanerar, pullar eller klittrar. Och av någon anledning är onani för tjejer fortfarande mer tabu än för killar.

Naturligtvis är det en kvarleva från den tid då kvinnlig sexualitet skulle sopas under mattan och tjejer helst inte skulle synas eller höras alls. Väldigt avlägset nu, kan man tycka – men här och var märks den inställningen fortfarande. Till exempel just vad gäller om och hur kvinnor onanerar, därför tycker vi på Njuthuset Academy att det kan vara på sin plats med en artikel om just detta. För det är ju hur självklart som helst!

Här kommer du att få handfasta klittra-tips, full koll på leksakerna som är skönast för en tjej att roa sig med och dessutom lite tankar kring varför det är viktigt för många av oss att få den här stunden för oss själva.

Fördelen med att klittra är att du inte behöver bry dig om vad någon annan tycker, tänker eller känner. Inget frågande eller försiktigt provande för att komma underfund med vad han eller hon gillar - allt handlar om dig, du gör precis som du vill. Kom dessutom ihåg att du är unik: det som någon annan gillar behöver inte nödvändigtvis funka lika bra på dig. Det är inte automatiskt självklart att man vet precis vad man själv tycker är skönt, utan att ha provat. Våga testa!

Vi börjar med att rikta oss till dig som inte är så van att onanera. Du kanske inte har känt behovet, eller kanske du har tyckt att det verkar läskigt, eller till och med lite äckligt?

Du har allt att vinna på att lära känna din kropp lite bättre.

Din kropp och alla dess finurliga funktioner är ett underverk i sig, ingenting med den är onaturligt eller äckligt. Du är beroende av att den mår bra för att överleva, så ju mer koll du har på dess reaktioner och små egenheter, desto bättre känner du dig själv och vet om något är fel.

Dessutom: hur ska en partner kunna veta hur man tillfredsställer dig på bästa sätt, om du inte vet det själv? Att ha koll på vad du gillar gör livet lättare, både för dig själv och den du väljer att ha sex med.

Den mest uppenbara fördelen är förstås att kunna få orgasm när man vill!

Du som klittrar lite mer, du kan nog hoppa över de grundläggande tipsen – men kolla in överkursen och våra hintar om härliga onanileksaker som du kanske inte visste fanns!

Är du onaniexpert? Du kanske helt enkelt inte kan få ro att sova utan att ha gett dig själv en härlig orgasm först, helst med hjälp av en av dina otaliga leksaker? Då kanske du inte hittar så mycket nytt här… men om du har något tips du vill dela med dig av, oavsett om det gäller klitterteknik eller leksaker, så är du hjärtligt välkommen att maila oss på info@njuthuset.se. Varken den här artikeln eller njuthusets utbud är hugget i sten; det finns säkert massor som kan läggas till med er hjälp!

Och du, tänk på att det självklart går utmärkt att låta en partner vara med och leka också – onani behöver absolut inte innebära att man är ensam. Både du och din partner kan mycket väl gå igång på att tillfredsställa er själva inför varandra.

Nu kör vi.

 

Onanitips för kvinnor

 

Onanitips för kvinnor

Grundläggande:

 • Se till att ha god tid på dig, då du inte riskerar att bli störd. Stäng av telefonen! Det är svårt att njuta om man hela tiden lyssnar efter steg i hallen eller inkommande sms.

 

 • Om du gillar erotiska noveller eller porrfilmer, ladda upp med en sådan.

  Det är väldigt olika vad man vill ägna sig åt medan man klittrar. Många ser gärna på en porrfilm eller läser en sexig novell, medan andra spelar upp rykande heta sexscener i fantasin – ofta med sig själva i huvudrollen. Ytterligare andra vill helst inte tänka alls medan de onanerar; de vill bara känna.

 

 • Placera dig bekvämt. De flesta föredrar att ligga ner, på rygg eller mage, en del vill sitta på huk. Badkaret eller duschen är favoritställen för vissa – det varma vattnet ger ännu en dimension till njutningen.

  Huvudsaken är att du kan slappna av och koncentrera dig på det du vill.

 

 • Börja smeka dig själv med händerna. Nu är det inte nödvändigtvis bara klitoris och vaginan som är intressanta, kvinnan har en hel mängd känsliga nervcentrum som gillar att bli berörda och stimulerade. Prova att massera dina bröst, nyp försiktigt i bröstvårtorna. Smek örsnibbarna, halsen, magen och lårens insidor. Allt som känns bra funkar!

 

 • När du närmar dig klitoris är det bra om det inte är helt torrt där. Om du redan har hunnit bli så kåt så att din slida producerar eget glidsekret, så är det enkelt att blöta fingrarna där. Annars går det bra med saliv, eller ett valfritt glidmedel på fingrarna.

 

 • Själva stimuleringen är väldigt individuell, här är det bara att prova sig fram. Smek, rotera och gnugga med fingrarna över klitoris. Befinner du dig i duschen så kan du låta vattenstrålen sköta massagen, men se till att inte spruta vatten upp i vaginan.

  Smek och dra försiktigt i blygdläpparna. För in ett eller flera fingrar i slidan och tryck, rotera och stöt med dem. Smek även neråt, mot analöppningen, som också är ett mycket erogent område. Prova att föra in ett finger om du vill (mycket glidmedel!), men tänk på att inte använda samma finger i slidan utan att tvätta det först – bakterierna från analen kan orsaka infektioner.

 

 • Rör på kroppen om det känns bra. Jucka med höfterna mot dina händer, spänn musklerna och slappna av om vartannat. Prova att dra upp benen om du ligger på rygg, eller att ligga på knä om du börjar på mage.

 

 • När du känner att njutningen börjar stegras, så kan du antingen öka intensiteten på dina rörelser för att nå klimax – eller så lugnar du ner stimulansen för att hejda orgasmen. Många menar att de, genom att lugna ner sig och börja om en eller flera gånger, kan driva sig själva till en intensivare utlösning, när man väl ”låter sig” nå den.

 

 

Sexleksaker / hjälpmedel

 

Sexleksaker för skönare klitter

Vi har bara två händer, tio fingrar. Ibland är det inte nog, man vill ha mer, större, intensivare – och kanske inte behöva jobba så hårt själv heller. Här kommer några tips på sexleksaker som är alldeles underbara komplement för dig som gillar att klittra.

Världens äldsta sexleksak, men fortfarande i särklass populärast. När du saknar känslan av djup penetrering, när fingrarna liksom inte räcker till – då är det läge för en dildo.

Utbudet är enormt: stora – små, färgglad – hudfärgad, med vibration – utan vibration. Du väljer och njuter. Glöm inte glidmedlet!

 

Dildomodellen Rabbit fick sitt genombrott med dunder och brak i TV-serien ”Sex and the City”, där Charlotte vägrade gå ut sängen efter att hon upptäckt sin rabbit.

Kort sagt är detta en dildo med både rotation och vibration, utrustad med ett par vibrerande kaninöron som stimulerar klitoris.

Penetrering och klit-stimulans i ett - genialt!

 

Tänk dig en massa tungor på ett roterande hjul. Addera glidmedel och bestäm hastigheten själv. Perfekt för oralsexfantasten.

 

Ett perfekt hjälpmedel för dig med känslig klitoris. Womanizern har en helt egen teknik, som går ut på att den ”suger och vibrerar” med hjälp av impulser i olika intensitet – allt detta helt utan att vidröra klitoris!

 

Även detta en finfin sexleksak för den som lätt blir öm eller får skavsår. Tryckvågor ger massage och stimulans till klitoris utan direkt beröring.

 

En lite lustig tingest, som mest liknar en mikrofon. Men med sitt fasta men lena huvud, som vibrerar intensivt och dessutom i många fall går att vinkla, så är det för många den överlägset bästa klitorisstimulatorn. Modellerna med 220V-drift via sladd ger riktigt intensiva vibrationer.

 

Små, smidiga stimulatorer som du fäster på fingret. Du kan välja mellan allt från svalt släta till ettrigt knottriga.

 

Ett lent, smidigt ägg som du för in i vaginan. Med hjälp av en fjärrkontroll kan du sedan låta ägget vibrera där inne – ett ljuvligt komplement till din egen behandling på utsidan.

 

Det alla tror är en roll-on-deo är I själva verket en klitorisstimulator med inbyggt glidmedel. En svensk snilleblixt, inspirerad av kvinnors uppfinningsrikedom.

 

Gillar man att stimulera båda hålen när man onanerar, då har man helt klart för få händer. Men det finns hjälp att få.

Analdildos är lite minder och smalare till formen än de traditionella. De passar därför bra, framför allt till nybörjaren.

Anal beads är ett pärlband som förs in i analen, pärla för pärla. En stor del av njutningen ligger sedan i att dra ut dem igen, snabbt eller låååångsamt; pärla för pärla…

Analplugg, eller butt plug, är en plugg som är konformad, med ett stopp i änden. Den förs in i analen (köp inte en för stor om du är nybörjare!) och sitter sedan ganska säkert fast, tills du lirkar ut den igen. Passar bra för den som gillar att röra sig mycket under klittrandet.

 

Hela konstruktioner som bistår med allt från en vibrerande dildo på finurlig sittkudde, till både dildo, rörelse och bekvämt stöd för kroppen.

 

 

En sensuell upplevelse för dig själv

 

Kvinnor onanerar gärna

I första hand är onani ett sätt att ha det skönt – att ge sig själv en härlig orgasm. Men för många av oss finns det fler fördelar.

Fler och fler lever stressade liv, med långa arbetsdagar och fulltecknade kalendrar. Man ska göra karriär, vårda sitt förhållande, vara en bra mamma och dessutom träna och vara snygg. Utöver det bör man umgås med vänner ofta, resa bort med jämna mellanrum, ha en kul hobby eller två och gärna gilla att gå i skogen – samtidigt som varje kvinna med självaktning måste plöja alla de coola serierna på Netflix.

När ska man hinna med att få lite lugn och ro?!

Jo, man ser till att prioritera sig själv när man för en gångs skull är ensam. Strunta i disken, tvätten och dammsugningen; mys ner dig i sängen och klittra istället! Tänd några ljus om du är på det humöret, skäm bort dig själv lite grann. Tänk på att du kommer vara bättre sällskap för andra om du är nöjd, tillfredsställd och mår bra i dig själv.

Förutom det mentala välbefinnandet så finns det massor av rent fysiska fördelar.

Det är vetenskapligt bevisat att orgasmer frigör ett flertal endorfiner och andra hormoner som påverkar oss positivt.

Några exempel:

 • Serotonin. Ger en känsla av lugn och lycka (serotonin är huvudingrediensen i ”lyckopillret” Prozac).
 • DHEA. Ett steroid-hormon, som hämmar åldersrelaterade krämpor.
 • Prolaktin. Kan ge en lugnande effekt, och även tillfälligt sänka blodtryck och stressnivå.
 • Dopamin. Gör oss mer benägna att vilja söka njutning.
 • Endorfin. Kroppens belöningssystem, som ger smärtlindring och lyckokänslor.
 • Oxytocin. ”Kärlekshormon”, som ökar tillgivenheten och minskar aggressioner, ångest och stress.

Dessutom får man alla dessa övriga fördelar med på köpet:

 • Du blir mer avslappnad, och får därmed lättare att somna.
 • Orgasmen ökar blodflödet till huden, vilket ger dig bättre hy.
 • Mer än hälften av oss upplever att t.ex. huvudvärk lindras av orgasm.
 • Du får högre halter Immunglobulin (IgA), som hjälper kroppens immunförsvar.

Så du ser ju att det är rena hälsokuren att se till att onanera regelbundet!

 

 

Klittra vidare och njut!

 

Klittra mera

Vi hoppas att dessa tips och tricks kanske kan få en och annan tjej att våga utforska sig själv och sin kropp. Det finns så mycket njutning att uppleva, varför inte se till att få göra det så ofta som möjligt – speciellt när man kan styra över det själv.

Även du som vet hur skönt det är att onanera, men som av en eller annan anledning inte gör det så ofta – kanske har du skaffat en partner, så du tänker att ni bara ska ha sex tillsammans? Eller så har du så mycket annat som kräver tid jämt, så du inte prioriterar din egen njutning. Börja klittra igen, det är du värd!

Tänk på att ju bättre du känner din kropp, desto skönare sex kommer du och din partner att få också. Vissa sexställningar är som gjorda för att kunna smeka sig själv under tiden.

Det finns liksom ingen maxkvot vad gäller sex och orgasmer, man kan absolut njuta både själv och med sin älskling. Ju mer desto bättre!

Du som är expert på området, hittade du något intressant i artikeln? Kanske någon spännande leksak som du inte kände till, eller lärde du dig något nytt om fördelarna med att få orgasm ofta?

Om du har något bra klittra-tips som du vill dela med dig av, så är du varmt välkommen att skicka ett mail på info@njuthuset.se. Vi läser allt och kompletterar artikeln om vi får in bra material.

Du har väl inte missat att det finns en hel bok på ämnet klitter? Om du är nyfiken, så hittar du den här.

Njut av livet: klittra mera!

Beställ nu och få din order skickad inom:
Produkter

Handla

Information